Donatello Versus

From JoJo's Bizarre Encyclopedia - JoJo Wiki
Jump to navigation Jump to search

SPOILER VARNING: Del 6 spoilers kan följa.
Denna character kan ibland kallas "Donatello Versace".
Jag kan inte dö här! Jag har rätt att vara glad! (オレはこんなところで終わらない!オレだって幸せになる権利はあるんだッ!Ore wa kon'na tokoro de owaranai! Ore datte shiawase ni naru kenri wa arun da!)

Donatello Versus (ドナテロ・ヴェルサス, Donatero Verusasu) är en sekundär antagonist presenterad i den sjätte delen av JoJo's Bizarre Adventure, Stone Ocean, specifikt "Under World" berättelsebågen.

Donatello är en av DIOs oäkta söner, och halvbroder av Ungalo, Rikiel, och Giorno Giovanna. När han ödesdigert möter Enrico Pucci, manifisterar han sitt Stand, Under World, och strider mot Jolyne Cujoh och Ermes Costello i Orlando. Fastän han samarbetar med Pucci, har han sina egna ambitioner.

Utseende

Donatello Versus Appearance Anime.png

Donatello Versus har kort ljust hår med en svart linje i mitten som sträker sig till baksidan av hans huvud i formen av ett 'Y'. Han har långa polisonger som når runt hans mun, en trubbig lugg som täcker hans panna, och två hästsvansar.

Versus bär ett choker halsband som har ett spiral mönster i mitten. Han bär en djup V-neck långarmad tröja med matchande byxor. Framsidan och sidorna av hans tröja och byxor har en stor mängd tjocka loops. Han har axel remmar som går igenom tre loops på framsidan av hans tröja, med två mer remmar från hans bälte som går neråt genom loops på framsidan av hans byxor.

Donatellos fysiska kvaliteér, som höjd, fotstorlek and blodtryck, är noterade att vara underligt lika Enrico Puccis.

Fästan inte visat, Donatello, likt hans halvbröder ärver han Joestar Födelsemärket.

Färgscheman

Serien är känd för att växla färger mellan media, informationen nedan kan vara men är inte nödvändigtvis kanon.
Hud(Ljus)
Hår(Blond med ett svart sträck)
Ögon(Isblåa)
Kläder(Vit och svart dräkt med aqua blå bälten)
Hud(Solbrännt)
Hår
(Blond med svart streck, isiga blå hårband)
Ögon(Isblåa)
Kläder
(Vit kostym med aquablå skärp och guldknappar, svart halsband)

Personalitet

Donatello själ Jotaro's DISC för sig själv

Efter att ha blivit försummad, missbrukad, orättvisst fängslad, och arbetlös hela sitt liv, utvecklade Donatello Versus ilska mot samhället, och önskar att bli glad till vilket pris som helst.[5] Även fästan han ärvde DIOs hänsynslöshet och själviskhet, Donatello ärvde inte hans fars storhetsvansinne eller lurighet. Fastän han verkar vara mer utåt sett välanpassad är Versus faktiskt förhastad och impulsiv.

Donatello är inte emot samarbete eller att följa order, som till en början han litade på, och försökte ha ett respektfullt gemenskap med Enrico Pucci. Dock, att bli knuffad runt av auktoritetspersoner för det mesta of hans liv lämnade Donatello med lite tolerans för respektlösa och med mycket stolthet.[4] När Pucci börjar återtänka Donatello's förmågor, känslan av att vara använd drev Donatello att skälla på prästen,[6] och senare förråda honom, med hänsyn till att det är hans rätt at ärva DIO's planer i Pucci's roll.[7]

Donatello är lika hänsynslös som han är desperat, lika redå att avliva barn[8] och riskera hans egna liv när han strävar efter sina måls. Sammansatt med en målmedveten besatthet och en tendens till att vulgärt uttrycka hans känslor, denna desperation lämnar Donatello svag mot att bli bedårad. När Versus blir överrumplad så börjar Versus falla sönder under stress och tryck, eftersom han misslyckas at mörda Jolyne och Ermes efter Pucci's upprepade kommentarer erkännande deras styrkor, and eventuellt blir kantad och tvingad till underkastelse till dem.[9] Donatello är också ganska impulsiv, då han lätt exploderar på folk och blir frustrerad snabbt.

Förmågor

Stand

Huvudartikel: Under World

Under World tillåter Donatello att återskapa dåtida minnen från Florida's jord och fängsla folk i dom, och tvingar hans offer att uppleva vad som hände.

Under World (アンダー・ワールド)Länka till detta avsnitt
UnderworldAv.png
PWR
SPD
A
RNG
A
STA
A
PRC
A
DEV

Historik

Backgrund

Donatello spenderade hans barndom oälskad av hans familj, och i detention också, därtill

Donatello Versus var uppfostrad av hans mor och styvfar, en man som "gjorde inget men berättade om hans romantiska sätt," som hans mor gifte sig med någon tid i Versus liv.

Medans Versus flydde hemifrån när han var 13, föll ett par baseball skor från himlen och landade på hans huvud. Han undrade var dom kom från, och han satt på dom. Dom var alldeles för stora, men han valde att behålla dom eftersom de luktade gott och han gillade klackande ljudet skorna gjorde när han gick. Han blev fort arresterad och skickad till domstol, där han lärde sig att skorna tillhörde Seattle Mariners utespelaren Ichiro Suzuki, originellt menade att ges till funktionshindrade barn som en gåva. När domaren hörde pojken säga att skorna föll från himlen, blev domaren rasande upprörd att en 13 årig pojke skulle sjunka så lågt som att stjäla från funktionshindrade barn. Versus blev fort dömd skyldig på indicier av att ha stulit skorna och skickades till en ungdomsanstalt för sex månader. Versus mor och styvfar protesterade inte mot hans inkarnation.

Men, fyra månader efter Versus gripning, erkände den sanne brottslingen. Den kriminella var en professionell inbrottstjuv, som, efter han stal skorna, var rädd han skulle hittas på grund av hur kända skorna var, och lämnade skorna i ett ventilationsschakt ovanpå en byggnad för att bli av med dem.

När rykten om att Versus hade blivit felaktigt fördömd nådde ungdomsanstalten, var Versus redan mentalt och fysiskt skadad, och han var nästan så svag att han kunde inte ens röra sig på grund av en rad märkliga händelser som hände under hans inkarnation. Bland annat, snubblade Versus när han gick runt fältet i ungdomsanstalten och hans hand blev spikad av en kniv som var gömd i gräset någontid innan. Versus lärde sig nästa dag att kniven tillhörde en springpojke för ett gäng som hade gömt den, förmodligen för att hota andra fångar. Som ett resultat av detta, kränkte vakten och slog Versus regelbundet. Hans hands sår skulle bli behandlat två veckor efter han snubblade, men maskar och pus infekterade såret. Som ett möjligt resultat, fick Versus en hög fever och nästan dog. En annan händelse var att Versus urinerade på en skröplig vägg som föll och avslöjade skelettet av en lång-död kvinna.

Stone Ocean (2011-2012)

Donatello och Pucci i grottan

I 2011, mötte Donatello prästen Enrico Pucci efter han var skjuten i hans högra ben och hopade ner från den sjätte våningen i en byggnad under ett misslyckat inbrott och var tagen till sjukhuset. Han träffade alltså prästen och hans halvbröder Ungalo och Rikiel. Pucci därefter avslöjade alla dem deras arv och deras Stand-förmågor. Under tiden sökte och kämpade Ungalo and Rikiel mot Jolyne Cujoh och hennes kamrater, fortsatte Donatello tillfriskna på sjukhuset. Donatello tillfrisknar och upptäcker sin förmåga Under World precis i tid för att attackera Jolyne och Ermes, som hade nått sjukhuset genom att följa Jolynes intuition.

Strid Mot Jolyne Cujoh & Ermes

Donatello förlorar mot Jolyne & Ermes

Han framkallar instinktivt ett minne av en pojke som var skjuten och den herrelösa kulan drar till sig Jolynes och Ermes uppmärksamhet. Donatello och Pucci tar sin tillflykt till en grotta under deras rum. När Jolyne stiger I grottan, Under World snarar henne i ett minne av ett flygplan som kommer krascha. Jolyne går delvis ut ur flygplanet och försöker ringa på hjälp. Under World försöker bryta strängen som kopplar Jolyne till Ermes men Jolyne lyckas skjuta en penna mot Under Worlds hals, som kör bort den. Ändå, Under World framkallar ett minne av Sports Maxx och lockar Ermes in i grottan, och snaras henne i flygplanet. Pucci fortsätter kommentera på situationen, som illskar Donatello mer och mer. När Jolyne öppnar flygplansdörr för att hoppar ur planet och attackera Donatello, han fångar henne helt enkelt i en jet fighter som också kommer att krascha. Dock, Jolyne åker tillbaka till passagerarplanet. Donatello som vill avancera, smygande framkallar ett minne av Pucci och tjuvar Weather Reports minne DISC. Jolyne ringer Emporio och får veta av honom att det finns två säkra platser som överlevde flygplansolyckan. För att stoppa Jolyne och Ermes från att använda dessa sätten, Under World lockar sjuka barn på sätena och flygplanet kraschar. Dock, Ermes har täckt barnen och sig själv i de två överlevande passagerna av flygplansolyckan och deras respektive duplikat medan Jolyne har brutit ner sig för att gömma sig i Ermes. Stone Free binder upp Donatello och hänger honom från fötterna, som hindrar honom från att använda Under World. Desperat, Donatello befaller Under World att fly till Weather Report och ge honom tillbaka hans minnen. Weathers förseglad förmåga släpps lös och regnbågar manifesterar runt staden.

Donatello används som lockbete av Pucci

Heavy Weather Släppt Lös

Medan Donatello flyr från hålet och sjukhuset, måste alla brottas med en smittsam snigelinvasion. Donatello söker efter Emporio, eftersom han förväntar sig att han skulle ha Jotaros minnes-DISC och upptäcka vad Puccis plan är. Han gräver fram ett minne av när Jolyne ringer Emporio och upptäcker honom. Han besegrar lätt pojken men Jolyne och Ermes kraschar nära Versus och Emporio.

Versus framkallar det Amerikanska laget Miami Dolphins för att köra bort Jolyne men hon gömmer sig i ett rör, rullar mot Versus, och attackerar. När Versus framkallar ett minne av salt för att dehydrera Jolynes kropp, är hennes arm uttorkad och Versus erhåller Jotaros minnes-DISC. Ändå, rör Jolyne Emporio som hade fysiskt kontakt med Versus och så blir Versus en snigel. Jolyne och Ermes illfångatars Versus och tvingar honom att köra deras bil. Eftersom sniglar kan inte styra bilen ordentligt, rascharD onatello i mitten av kampen mellan Pucci och Weather Report. Detta tillåter Pucci att fly och prästen använder en illusion för att maskera Donatello som han själv. Anasui mördar Donatello genom att sticka hål i huvudet med Diver Downs fingrar.

Kapitel / Avsnitt

Book Icon.png Manga Förekomst
Kapitel i ordning av förekomst
TV Icon.png Anime Förekomst
Episoder i ordning av förekomst

Quotes

Quote.png Quotes
 • Välkommen. Jag bryr mig inte om ni inte var inbjudna, eller utan att hälsa på mig... du är tillåten att komma in i detta hål. Men du har också ett helt rep med dig, också!
  —Donatello Versus, genom Under World, Stone Ocean Chapter 120: Under World, Part 2
 • Håll käften.
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 121: Under World, Part 3
 • Och nu! Jag har äntligen vet varför mitt liv var så fel! (オレは今!これまでのわけのわからない人生の意味がはっきりとわかった!Ore wa ima! Kore made no wake no wakaranai jinsei no imi ga hakkiri to wakatta!)
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 122: Under World, Part 4
 • Men... även dock jag kan kontrollera mina krafter nu... är jag menad att tacka fader Pucci för att han hjälpte?
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 122: Under World, Part 4
 • Blodet som rinner genom mina ådror är DIOs. Pucci, tror du att du är så där viktig?
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 122: Under World, Part 4
 • Jag är den som är oövervinnerlig här! Vad som helst är möjligt om jag använder Under World!
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 122: Under World, Part 4
 • Under nymånen, kanske kan jag få DIOs förmåga istället, och inte prästen... Jag har rättigheten att göra det, också... Jag är hans son...
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 122: Under World, Part 4
 • Du skulle känna extrem skuld för vad du hade gjort... Att döda oskyldiga barn bara så att du kan leva! Du skulle behöva slåss mot mig, Versus, med vikten av skulden på dina axlar... Skulle någon lik det där ha styrkan att slåss?
  —Donatello Versus to Jolyne Cujoh, Stone Ocean Chapter 123: Under World, Part 5
 • Förlåt, men jag kommer leva, Pucci. Jag kan äntligen kontrollera mina krafter... Jag, någon som inte ens kunde stå upp rätt sätt, jag vet äntligen vad jag ska göra...
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 124: Under World, Part 6
 • Du kommer inte kunna döda mig! Han kommer få sitt minne tillbaka, Jag vet det! Och när han får sitt minne tillbaka, kommer han inte att vara din allierade! Jag vet för jag läste hans DISC! [...] Weather Report var inte fängslad för han förlorade hans minne.. Han kommer inte ihåg hur man använder hans Stand till dess Fulla potential! Den förbjudna kraften, det hans bror, Pucci, trodde han förseglad för evigt!
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 124: Under World, Part 6
 • Fan... Jag kommer inte förlora...! Jag kommer vara glad!
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 131: Heavy Weather, Part 7
 • Jolyne Cujoh, njut av att dras över till landningslinjen.
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 132: Heavy Weather, Part 8
 • Du fick mig med det. Men du har ingen chans att besegra Under World, inte i detta tillståndet.
  —Donatello Versus to Jolyne Cujoh, Stone Ocean Chapter 132: Heavy Weather, Part 8
 • Jag vann! Nu är jag ett steg närmare vad prästen söker!!
  —Donatello Versus, Stone Ocean Chapter 132: Heavy Weather, Part 8

Spel

Versus visas i All-Star Battle som en guide för stöd-föremål affären i Story Mode, han använder sitt Stand och gräver upp spelarens stöd-föremål av val till priset av guld.

Bildgalleri

Trivia

 • Versus bakgrundshistoria är antingen en hyllning eller en direkt återberättning av Stanely Yelnats bakgrundshistoria från novellen, (och senare filmen) Holes, skriven av Louis Sachar. De största skillnaderna är att Stanley kunde undvika att skickas till fängelse genom att jobba i Camp Green Lake och till skillnad från Stanley, Versus' liv tar en vändning till det värsta efter han var befriad.
 • Versus's höjd är motsägande i animen. Han sägs att vara 181 cm som i mangan. Men i animen, Pucci är ändrad till att vara 195 cm istället än 181 cm som i mangan.[10] När dom båda står up visas dom att vara samma höjd, detta gör det omtvistligt om Versus faktiskt är 181 cm eller 195 cm i animen.

Referenser

Site Navigering

Other languages: