Sânge Fantomatic

From JoJo's Bizarre Encyclopedia - JoJo Wiki
Jump to navigation Jump to search

Aceasta este o poveste despre o Mască de Piatră excavată din Mexic şi cei doi băieţi destinaţi pentru aventuri bizare!
Narator, Chapter 1: Prologue

Sînge Fantomatic (ファントムブラッド, Fantomu Buraddo) este prima parte din Aventura Bizară a lui JoJo. Era original serializată în Weekly Shonen Jump din Decembrie 1986 pînă în Octombrie 1987 sub titlul Aventura Bizară a lui JoJo Partea 1 Jonathan Joestar: Tinereţea Sa,[1] şi a fost adunată în cinci volume de Jump Comics. Partea era iniţial retitulată Descendența Fantomatică (ファントムブラッドライン, Fantomu Buraddorain) în cartea JOJO A-GO!GO![2] fiind apoi correctată la Sînge Fantomatic pentru lansarea bunkoban a mangăi.[3]

Această parte a primit două adaptări de anime: Un film din 2007 de Studio A.P.P.P. şi un serial TV animat în 2012 de David Production. A mai fost şi adaptat într-un joc pentru PlayStation din 2006 de Anchor Inc. şi Bandai. Povestea îl urmează pe Jonathan Joestar în timp ce se maturizează şi eventual se luptă cu fratele său adoptat, nemilosul şi vicleanul Dio Brando.

Sînge Fantomatic promovat pe coperta revistei Weekly Shonen Jump.

Rezumat

Pe scurt, tema acestei lucrari e 'viaţa'. Prin cele două personaje principale, doresc sa examin două moduri de trai. E vorba despre imnul de lupta dintre 'uman' și 'inuman' ...

Prolog

Main article: Prologue

Între secolele 12 și 16, o căpetenie aztecă purtînd o Mască de Piatră pătează masca sa cu sîngele unei femeie tînără, ca parte a unui sacrificiu uman al tribului Aztec. Aceasta provoacă mulți țepi să iese din mască, străpungînd neletal craniul bărbatului. Bărbatul pretinde ca a dobîndit viață eternă, arătînduși abilitatea de a suge sîngele unui alt membru al tribului cu degetul său și de asemenea puterea sa supraomenească. E descoperit faptul ca acest trib a încercat să cucerească lumea, dar au disparut sub motive necunoscute.

Jonathan și Dio se întîlnesc pentru prima dată

În 1880, în Liverpool, Anglia,[4] un tînar numit Jonathan Joestar (cunoscut de prietenii săi ca JoJo) trăiește în pace în moșia bogată a tatălui său George Joestar I'. Un alt băiat tînăr din London, Dio Brando, e adoptat de ei din cauza morții tatălui său Dario Brando. George credea că el și fiul său bebeluș au fost salvați de Dario în timpul unui accident de trăsură unde soția sa și-a pierdut viața; în realitate, Dario încerca sa le jefuiască corpurile. Jonathan incearcă să se împrietenească cu Dio, inconștient de planul său de-ai distruge spiritul prin agresiune continuuă pentru a cîștiga încrederea lui George și a deveni singurul moștenitor al averii Familiei Joestar.

Dio Brando Invadatorul

Main article: Dio Brando Invadatorul (arc narativ)

Ca o parte a planului său, Dio îl chinuie pe Jonathan în diverse moduri: Îi lovește cîinele său Danny cu piciorul, lovindu-l violent într-un meci de box, și îi întoarce toți prietenii săi importiva sa, în tot acest timp prezentîndu-se în fața tatălui lui Jonathan ca un gentleman și student mai bun decît fratele său adoptiv. Cînd Jonathan găsește alinare într-o relație cu Erina Pendleton, Dio îi fură primul ei sărut.

Această jignire finală îl face pe Jonathan atît de furios încît îl confruntă direct pe Dio, aceasta îi dă puterea pentru al învinge pentru prima dată. Cîteva picături din sîngele lui Dio cad pe Masca de Piatră, provocînd țepii săi să se extindă și să o împingă de pe perete. Doar Dio și Jonathan sunt martori la activația măștii; în timp ce primul menține idea ca masca e doar un instrument de tortură, tînarul Joestar va începe eventual continuarea cercetărilor în domeniile de arheologie și etnologie pentru a descoperi trecutul artefactului. Dio învață de la această luptă că Jonathan e mai puternic decît el credea; după ce îl arde pe Danny intr-un incinerator ca revanșă, el decide să aștepte cu răbdare și să încerce să cîștige încrederea lui Jonathan.

Masca de Piatră

O Scrisoare din Trecut

Main article: O Scrisoare din Trecut (arc narativ)
Main article: Masca de Piatră (arc narativ)
JoJo descoperă că Dio îi otrăvește tatăl

După șapte ani în 1888, Jonathan și Dio au devenit prietenoși și au încredere între ei. Cei doi au mai și devenit studenți de vîrf, apropiindu-se de absolvire în domeniile sale. Cei doi îl vizită pe George, care sa îmbolnăvit cu timpul. Jonathan devine suspicios de grija excesivă a lui Dio pentru el, sigur ca el are motive alternative. În timp ce își continua cercetările despre Masca de Piatră, Jonathan descoperă o scrisoare scrisă de Dario Brando ce a fost trimisă lui George Joestar odată cu moartea sa. În scrisoare, Dario își descrie simptomele, care sunt identice cu cele ale bolii misterioase a lui George. Jonathan se confruntă cu Dio, crezînd că Dio trebuie să fi otrăvit tatăl său și că planifică să facă la fel cu tatăl lui. Jonathan fură o doză din medicamentul lui George pentru testare, și Dio decide să scape de Jonathan înainte de a fi demascat.

Dio folosește Masca de Piatră pe sine

Dio raționează că dacă îl face pe Jonathan să poarte masca și apoi să o activează cu sînge, moartea sa care va decurge va fi scrisă ca un accident de cercetare din cauza interesului său cunoscut către artefact. Însă, pentru a fi sigur de efectul letal al măștii, Dio o ia pe străzi și o folosește pe un cerșetor sărac. Spre groaza lui, țepii măștii nu omoară subiectul de test al său, ci de fapt îl transformă într-un vampir binecuvîntat cu putere supranaturală și tinerețe eternă. Vampirul încearcă să suge sîngele lui Dio, dar el e salvat de la atacul monstrului la răsăritul soarelui, provocînd dezintegrarea sa.

Ajungînd acasă, încă agitat din cauza evenimentelor recente, Dio e înconjurat de ofițeri de poliție învocați de Jonathan. Într-o călătorie îndrăzneață în Ogre Street, Jonathan a reușit să se împrietenească cu onorabilul criminal Robert E. O. Speedwagon și să prindă negustorul chinez Wang Chan, ce original ia vîndut otrava lui Dio. Chiar dacă Dio pare să fie înconjurat, el scoate Masca de Piatră și încearcă să-l împungă pe Jonathan. George ia lovitura, dar sîngele lui e suficient pentru activarea măștii, și Dio își pune Masca de Piatră pe față triumfător înainte de a fi împușcat de polițiști.

Tinerețea cu Dio

Main article: Tinerețea cu Dio (arc narativ)

În timp ce viața lui George se apropie de sfîrșit, el îi spune lui Jonathan să-l ierte pe Dio și să-l îngroape lîngă tatăl său. Deodată, Dio îi masacră pe polițiști și îl rănește pe Speedwagon, devenind un vampir cu succes. În încercările sale de a omorî creatura aparent invulnerabilă, Jonathan apelează la arderea Conacului Joestar, blocîndul pe Dio înăuntru. Cu multe dificultăți și isprăviri impresionante de putere, Jonathan reușește să-l înțepe pe vampir pe Statuia Zeiței de Iubire. Deși Speedwagon ie frică că ceva rău sa întîmplat, Jonathan supravețuiește, fiind aruncat dintr-un geam.

După această luptă, Jonathan e spitalizat. Prin șansă, Erina Pendleton îl servește ca sora sa medicală, și cei doi își reaprind relația. Între timp, Wang Chang caută prin ruinele conacului să găsească și vîndă Masca de Piatră, dar e în schimb zombificat de Dio, ce a supravețuit bătălia sa cu Jonathan.

Spre Lotul lui WindKnight

Suprasolicitare de Unde

Main article: Jack Spintecătorul și Straniul Zeppeli (arc narativ)
Main article: Overdrive de Undă (arc narativ)

Cîtva timp după ardere, Jonathan și Erina îl întîlnesc pe Will Anthonio Zeppeli, un baron italian ce utilizează o energie stranie numită Undă (波紋, Hamon). Zeppeli explică că unda este o tactică ale artelor marțiale ce permite utilizatorului să-și concentreze energia corporală în diferite tipuri de energii, inclusiv energia luminii soarelui, prin respirație adecvată. După ce Zeppeli îl învață pe Jonathan cum să folosească Unda, cei doi se confruntă cu Wang Chan, ce e bătut de tehnica "Lovitură Marită" a lui Jonathan dar scapă.

Cei doi utilizatori de Undă, acum împreună cu Speedwagon, plec cu o trăsură prin tunelul ce duce în satul Lotul lui WindKnight, unde, conform informației lui Speedwagon, a scăpat Wang Chan. Însă, grupul e immediat atacat de un Jack Spintecătorul zombificat. Zeppeli reușește să-l rănească pe Jack, dar acesta scapă într-un labirint subteran ascuns în tunel. Zeppeli îi spune lui Jonathan să-l termine fără a vărsa o picătură de vin. În tunele, Jonathan învață cum să folosească Unda împreună cu paharul pentru a simți poziția zombiului, și îl omoară cu Overdrive de Undă.

Grupul iese din tunel, și Lotul lui WindKnight apare în vedere. Deodată,un băiat numit Poco fură bagajele grupului, forțîndu-i pe Jonathan și Zeppeli să-l fugărească. Însă, după ce e lovit jos de Unda lui Jonathan, Poco nu reține memorii despre întîlnirea sa cu grupul. Fiind ademenit într-un cimitir în timpul fugăi, grupul realizează ca Dio la hipnotizat pe băiat pentru a se comporta ca o capcană. Dio apare către grup, avînd aproape toate rănile sale însănătoșite, și armata sa de zombiei își încep atacul. Zeppeli îl atacă pe Dio, dar descoperă cu groază ca Dio a dezvoltat o tehnică de înghețare împotriva Undei. Chiar dacă Jonathan intervine să-l asiste pe Zeppeli, amîndoi sunt copleșiți de abilitatea lui Dio și sunt doborîți.

Cavalerii Întunecați

Main article: Tarkus și cavalerul întunecat Bruford (arc narativ)
Main article: Smulge pentru Mîine și Urmașul (arc narativ)

Acum convins în superioritatea sa către folositorii de Undă, Dio invocă doi zombii extrem de puternici: Bruford și Tarkus, cavaleri legendari care au servit ca indivizi cheie în conflictul din 1565 dintre Elizabeth I și Mary, Queen of Scots. Păstrîndu-și mîndria, Bruford îl roagă pe Dio să-l lupte pe Jonathan singur. Dio, convins de victoria sa, îi dă accordul și pleacă pentru Lotul lui WindKnight. Cu Tarkus prevenind amestecarea grupului, Bruford și Jonathan își au duelul. Chiar dacă Bruford îl duce pe Jonathan sub apă, Jonathan descoperă că atît apa cît și metalul sabiei lui Bruford numită Noroc (Luck) conductă ușor Unda, și reușeștesă să-l rănească grav pe cavaler.

Bruford încearcă un atac ultim, dar își oprește sabia în ultimul moment; Este dezvăluit că Unda ia restaurat sufletul său nobil de om. După ce îi învață numele lui Jonathan, Bruford îi încredințează sabia sa, care o renumește Cules (Pluck) cu sîngele său, înainte de a ceda din cauza rănilor sale și dezintegrează. Tarkus atunci își începe asaltul asupra grupului, forțîndu-i să fugă folosind un planor făcut din frunze unite împreună cu Unda. În timp ce grupul fuge, Zeppeli dezvăluie cum a ajuns să învețe tactica Undei.

Zeppeli moare pentru al salva pe JoJo

Tarkus deodată sare către grup, făcîndu-i să se prăbușească într-o zonă stîncoasă lîngă un castel ce a servit o dată ca un teren de antrenament pentru cavaleri. Puterea incredibilă a lui Tarkus îi permite nu numai să supravețuiască căderea, dar și să urce peretele către grup. Jonathan pășește în ruine pentru a găsi un loc sigur pentru al ascunde pe Poco, dar el se găsește blocat de o zgardă pe gîtul său în timp ce ușa se închide. Tarkus recunoaște Sala Dragonului cu Două Capete, se zgardă pe sine pentru al provca pe Jonathan într-o Bătălie de Moarte între Zgarde de Gît.

Jonathan nu poate respira corect din cauza zgărzii, devenind incapabil să folosească Unda. În același timp, Poco își reamintește de avertismentele sorei sale despre frică, și își găsește curajul să se strecoare în cameră și să deschidă ușa din înăuntru, permițînd intrarea lui Zeppeli și Speedwagon. Zeppeli, amintindu-și profeția lui Tonpetty despre moartea sa, el se sacrifică pentru al salva pe Jonathan și își transferă toată energia de viață lui. Împuternicit de energia lui Zeppeli, Jonathan își strică zgarda și îl pocnește rapid și intens de mai multe ori pe Tarkus. Apoi, grupul își spun ultimele sale la revederi către Zeppeli, ce moare liniștit.

Bătălia Sîngeroasă

Cei Trei dintr-o Lume Îndepărtată

Main article: Cei Trei dintr-o Lume Îndepărtată (arc narativ)
JoJo se confruntă cu Dio

Grupul ajunge în sfîrșit în Lotul lui Windknight. Un om numit Adams îl ciartă pe Poco deoarece e treaz la această oră, însă el se dezvăluie că e un zombie când grupul își întoarce spatele la el. Jonathan îl înfrânge pe Adams, dar e imediat atacat de un om numit Dire și tehnica sa Atac de Fulger Despărțit. După ce Jonathan îl lovește cu capul, Dire își oprește atacul și dezvăluie că a fost invocat de o scrisoare de la Zeppeli, împreună cu maestrul său Tonpetty și elevul său Straizo. Grupul intră castelul lui Dio, unde Jonathan salvează sora lui Poco de la zombiul șarpe Doobie înainte de a se confrunta direct cu Dio. Dire pășește în față, revendicându-și dreptul său de al răzbuna pe Zeppeli înainte de Jonathan, cunoscându-se pentru mai mult timp. Dire îl atacă pe Dio cu tehnica sa specială, Atac de Fulger Despărțit de Cruce, dar tehnica de înghețare a lui Dio îi spulberă corpul înainte de a putea să-l lovească. Aterizând într-un bol de trandafiri, capul lui Dire reușește să arunce un trandafir înfuzat de Undă în ochiul lui Dio înainte de a se sparge complet. Dio izbucnește în furie, invocîndu-și hoarda de zombii să atace grupul. Patru zombii îl înconjur pe Poco și sora sa, dar sunt învinși de Straizo.

Foc și Gheață

Main article: Foc și Gheață, Jonathan și Dio (arc narativ)

Bătălia dintre Dio și Jonathan începe. Jonathan aruncă un val de trandafiri către Dio, se mișcă către unghiul său mort, și îi taie deschis capul lui Dio cu sabia lui Bruford, acum numită Noroc și Cules (Luck & Pluck). Însă, Dio dezvăluie că el a înghețat sabia, prinzând mâinile și picioarele lui Jonathan. Dio începe să-și injecteze esența sa zombică în artera carotidă a lui Jonathan, dar Jonathan reușește să se dezghețe folosind focurile ce îi înconjoară și ejectă esența zombică din sîngele său. Dând foc mâinii sale, Jonathan reușește să aterizeze o lovitură directă pe Dio, umplîndu-i corpul cu Unda. Dio zboară de pe balcon; chiar dacă el trage lichid de înaștă presiune din ochii săi ca un ultim atac, el pare a fi dezintegrat de Unda lui Jonathan, Jonathan și grupul termină toți zombii lui Dio ce au rămas și distrug Masca de Piatră în următoarea dimineață, având salvat satul cu succes; grupul rămîne neștiutor că Dio a reușit să-și rupă capul său înainte ca Unda să-l ajungă, și că a scăpat împreună cu Wang Chan.

Unda finală

Main article: Foc și Gheață, Jonathan și Dio (arc narativ)
Moartea lui Jonathan Joestar

Trei luni după evenimentele din Lotul lui Windknight, Jonathan se căsătorește cu Erina. Prietenii lui Jonathan îi petrec pe cuplul nou în timp ce ei urcă pe nava sa către America pentru luna lor de miere. Dar în timpul călătoriei, Jonathan deodată îl vede pe Wang Chan. După ce o avertizează pe Erina să se ascundă în camera lor, Jonathan îl urmărește pe Wang Chan în sala motoarelor, unde e dezvăluit că capul lui Dio sa urcat pe navă în secret într-un sicriu special rezistent la explozii. Dio divulge lui Jonathan că planul său e să-l omoare și să-și atașeze capul său de corpul lui Jonathan înainte de a ajunge în America. Dio iarăși trage atacul de lichid din ochii săi, străpungându-i gâtul lui Jonathan și făcându-l incapabil de respirație. Erina ajunge să vadă starea rănită a lui Jonathan, dar o hoardă de zombii apar în spatele ei. Chiar dacă Dio îl comandă pe Wang Chan să-i taie capul lui Jonathan, acesta folosește ultimele sale Unde pentru a distruge capul lui Wang Chan, cauzând corpul său să blocheze axul corăbiei și să declanșeze o explozie.

Jonathan, rănit mai tare din cauza bucăților de metal de la motor, o roagă pe Erina să salveze un bebeluș orfan și să scape, în ciuda dorinței sale să rămână cu el. Dio își înconjoară ramificațiile gâtului său împrejurul gâtului lui Jonathan, dar Jonathan folosește o bucată de metal să taie ramificațiile și să-l înjunghie, Jonathan ține capul lui Dio strîns în mâinile sale, reflectând asupra destinurilor sale. Dio îi oferă lui Jonathan viață eternă cu Erina, dar află că Jonathan deja a murit din cauza rănilor sale. În timp ce Erina se ascunde în sicriul lui Dio, corabia explodează cu ambii bărbați înăuntru.

Erina reflectă asupra vieții trăită de Jonathan Joestar. Chiar dacă istoria nu va ști faptele eroice ale lui Jonathan Erina rezolvă că descendenții lui, inclusiv copilul nenăscut în ea, va auzi despre viața ce a trăit. După două zile, Erina e salvată lângă Insulelele Canare, aducând povestea vieții lui Jonathan la un sfârșit, dar începând o nouă eră de aventură.

Charactere

Charactere din Sânge Fantomatic
Jonathan Joestar
Protagonist
Robert E. O. Speedwagon
Ally (former Villain)
Dio Brando
Main Antagonist
Poco
Ally
Dire
Ally
Bruford
Neutral (former Villain)
Tarkus
Villain
Wang Chan
Villain
Adams
Villain
Doobie
Villain
Danny
Ally
Tattoo
Ally (former Villain)
Kempo Fighter
Ally (former Villain)
Lisa Lisa
Neutral
Mary Joestar
Posthumous
Elizabeth I
Posthumous
Mary Stuart
Posthumous
Aztec Chief
Posthumous
Winzaleo
Posthumous
Eijkman
Posthumous
Caineghis
Posthumous

Bătălii

Locații

Sânge Fantomatic e localizat complet în Anglia și, din cauza scurțimii sale, arată doar câteva locații. Cele mai cunoscute sunt fictive, dar inspirat puternic de locuri reale.

Phantom Blood Map - England.png
MAP LEGEND
PBMarker1.png
Casa unde Jonathan Joestar trăiește în Liverpool, Anglia. După ce Dio Brando a ajuns să trăiască cu el ca fratele său adoptat, eu au crescut împreună.
PBMarker2.png
Un loc numit Strada Căpcăunilor în Londra. Se spune că e un loc unde trăiesc cei blestemați și unde origină pandemiile. E un loc foarte periculos.
PBMarker3.png
Un oraș port lângă Conacul Joestar. Îngrijorat de ce făcea JoJo, Dio nu putea decât să bea acolo. E un oraș aspru. Un experiment uman folosind Masca de Piatră a fost realizat aici.
PBMarker4.png
Un orășel din sudul Londrei, o zi departe călare. E înconjurat de munți pietroși și abrupți pe trei părți. În partea de sud, este o prăpastie. A fost construit o închisoare și șine de tren se află sub oraș. Populația este de 517 inclusiv prizonieri.
PBMarker5.png
După ce sau căsătorit pe data de 2 Februarie 1889, Jonathan și Erina își încep luna de miere spre Statele Unite. Însă, erau oaspeți neinvitați în cala corabiei!
PBMarker6.png
Unde sa scufundat nava. Erina a fost salvată eventual lângă Insulele Canare în timp ce plutea în sicriul solid preparat de Dio.

Capitole

Sânge Fantomatic este alcătuit din 44 de capitole adunate în Volume de la 1 la 5 ale hardbackurilor Jump Comics (Tankōbon). Numele capitolelor se schimbă între publicarea lor originală în revista Weekly Shonen Jump romanele grafice hardback, prin urmare ambele sunt include mai jos. (stânga pentru volum, dreapta pentru revistă).

Volume 1.png

Volume 1 Back.jpg

Release Date
ISBN
Japan August 10, 1987[5]
Chapter Titles

 1. Prologue (プロローグ, Purorōgu)
 2. Dio Brando the Invader, Part 1 (侵略者ディオ・ブランドー その①, Shinryakusha Dio Burandō Sono 1)
 3. Dio Brando the Invader, Part 2 (侵略者ディオ・ブランドー その②, Shinryakusha Dio Burandō Sono 2)
 4. Dio Brando the Invader, Part 3 (侵略者ディオ・ブランドー その③, Shinryakusha Dio Burandō Sono 3)
 5. Dio Brando the Invader, Part 4 (侵略者ディオ・ブランドー その④, Shinryakusha Dio Burandō Sono 4)
 6. A Letter from the Past, Part 1 (過去からの手紙 その①, Kako kara no Tegami Sono 1)
 7. A Letter from the Past, Part 2 (過去からの手紙 その②, Kako kara no Tegami Sono 2)
 8. The Stone Mask, Part 1 (石仮面 その①, Ishi Kamen Sono 1)

 1. Dio the Invader (侵略者ディオ, Shinryakusha Dio)
 2. A New Friend! (新しき友人!, Atarashiki Yūjin!)
 3. Beloved Erina (愛しのエリナ, Itoshino Erina)
 4. A Fight I Cannot Lose (負けられない戦い, Makerarenai Tatakai)
 5. Danny in Flames (炎のダニー, Honō no Danī)
 6. A Letter from the Past (過去からの手紙, Kako kara no Tegami)
 7. A Vow to Father (父への誓い, Chichi e no Chikai)
 8. The Battle on Ogre Street (食屍鬼街(オウガーストリート)の戦い, Ōgā Sutorīto no Tatakai)

Volume 2.jpg

Volume 2 Back.jpg

Release Date
ISBN
Japan January 8, 1988[6]
Chapter Titles

 1. The Stone Mask, Part 2 (石仮面 その②, Ishi Kamen Sono 2)
 2. The Stone Mask, Part 3 (石仮面 その③, Ishi Kamen Sono 3)
 3. The Stone Mask, Part 4 (石仮面 その④, Ishi Kamen Sono 4)
 4. Youth with Dio, Part 1 (ディオとの青春 その①, Dio to no Seishun Sono 1)
 5. Youth with Dio, Part 2 (ディオとの青春 その②, Dio to no Seishun Sono 2)
 6. Youth with Dio, Part 3 (ディオとの青春 その③, Dio to no Seishun Sono 3)
 7. Youth with Dio, Part 4 (ディオとの青春 その④, Dio to no Seishun Sono 4)
 8. Youth with Dio, Part 5 (ディオとの青春 その⑤, Dio to no Seishun Sono 5)
 9. The Birth of DIO (DIO(ディオ)の誕生, DIO no Tanjō)

 1. The Live Subject Test of the Mask (仮面の人体実験, Kamen no Jintai Jikken)
 2. The Thirst for Blood! (血の渇き!, Chi no Kawaki!)
 3. Transcend Humanity! (人間を超越する!, Ningen o Chōetsu Suru!)
 4. The Two Rings (二組(ふたつ)指輪(リング), Futatsu no Ringu)
 5. Immortal Monster (不死の怪物, Fushi no Kaibutsu)
 6. Attack of the Living Dead (生ける死者(リビング・デッド)の襲撃, Ribingu Deddo no Shūgeki)
 7. Settling the Youth with Dio! (ディオとの青春に決着!, Dio to no Seishun ni Ketchaku!)
 8. Statue of the Goddess of Love (慈愛の女神像, Jiai no Megamizō)
 9. Nostalgic Face (懐かしき面影, Natsukashiki Omokage)

Volume 3.jpg

Volume 3 Back.jpg

Release Date
ISBN
Japan April 8, 1988[7]
Chapter Titles

 1. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange, Part 1 (切り裂きジャックと奇人ツェペリ その①, Kirisaki Jakku to Kijin Tseperi Sono 1)
 2. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange, Part 2 (切り裂きジャックと奇人ツェペリ その②, Kirisaki Jakku to Kijin Tseperi Sono 2)
 3. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange, Part 3 (切り裂きジャックと奇人ツェペリ その③, Kirisaki Jakku to Kijin Tseperi Sono 3)
 4. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange, Part 4 (切り裂きジャックと奇人ツェペリ その④, Kirisaki Jakku to Kijin Tseperi Sono 4)
 5. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange, Part 5 (切り裂きジャックと奇人ツェペリ その⑤, Kirisaki Jakku to Kijin Tseperi Sono 5)
 6. Ripple Overdrive, Part 1 (波紋疾走(ハモン・オーバードライブ) その①, Hamon Ōbādoraibu Sono 1)
 7. Ripple Overdrive, Part 2 (波紋疾走(ハモン・オーバードライブ) その②, Hamon Ōbādoraibu Sono 2)
 8. Ripple Overdrive, Part 3 (波紋疾走(ハモン・オーバードライブ) その③, Hamon Ōbādoraibu Sono 3)
 9. Tarkus and the Dark Knight Bruford, Part 1 (タルカスと黒騎士ブラフォード その①, Tarukasu to Kurokishi Burafōdo Sono 1)
 10. Tarkus and the Dark Knight Bruford, Part 2 (タルカスと黒騎士ブラフォード その②, Tarukasu to Kurokishi Burafōdo Sono 2)

 1. Jack the Ripper and Zeppeli the Strange (凶人ジャック&()奇人ツェペリ, Kyōjin Jakku to Kijin Tseperi)
 2. The Miracle Energy (奇跡のエネルギー, Kiseki no Enerugī)
 3. The Tragedy at Sea (洋上の惨劇, Yōjō no Sangeki)
 4. Salem's Lot (呪われた町, Norowareta Machi)
 5. Make Fear Yours (恐怖を我が物とせよ, Kyōfu o Wagamono to seyo)
 6. Northern Wind and Vikings (北風とバイキング, Kitakaze to Baikingu)
 7. Invitation to a Trap (罠への招待, Wana e no Shōtai)
 8. The Mask's Blood-Chilling Power (血も凍る仮面(パワー), Chi mo Kooru Kamen Pawā)
 9. The Dark Knights (暗黒の騎士達, Ankoku no Kishitachi)
 10. Vengeful Demons from the Past (過去からの復讐鬼, Kako kara no Fukushūki)

Volume 4.jpg

Volume 4 Back.jpg

Release Date
ISBN
Japan June 10, 1988[8]
Chapter Titles

 1. Tarkus and the Dark Knight Bruford, Part 3 (タルカスと黒騎士ブラフォード その③, Tarukasu to Kurokishi Burafōdo Sono 3)
 2. Tarkus and the Dark Knight Bruford, Part 4 (タルカスと黒騎士ブラフォード その④, Tarukasu to Kurokishi Burafōdo Sono 4)
 3. Sleep as a Hero (英雄として(ねむ), Eiyū toshite Nemuru)
 4. The Knights' Ruins (騎士たちの遺跡, Kishitachi no Iseki)
 5. The Medieval Knights' Training Ground for Murder (中世騎士殺人修練場, Chūsei Kishi Satsujin Shūren Jō)
 6. Pluck for Tomorrow and the Successor, Part 1 (あしたの勇気・うけ継ぐ者 その①, Ashita no Yūki Uketsugumono Sono 1)
 7. Pluck for Tomorrow and the Successor, Part 2 (あしたの勇気・うけ継ぐ者 その②, Ashita no Yūki Uketsugumono Sono 2)
 8. Pluck for Tomorrow and the Successor, Part 3 (あしたの勇気・うけ継ぐ者 その③, Ashita no Yūki Uketsugumono Sono 3)
 9. The Three from a Faraway Land, Part 1 (遥かな国からの3人 その①, Harukana Kuni kara no 3nin Sono 1)
 10. The Three from a Faraway Land, Part 2 (遥かな国からの3人 その②, Harukana Kuni kara no 3nin Sono 2)

 1. The Hero of the 77 Rings (77輝輪(リング)の勇者, 77 Ringu no Yūsha)
 2. Curse of the Dark Knight (黒騎士の呪縛, Kurokishi no Jubaku)
 3. Sleep as a Hero (英雄として(ねむ), Eiyū toshite Nemuru)
 4. The Knights' Ruins (騎士たちの遺跡, Kishitachi no Iseki)
 5. Chamber of the Two-Headed Dragon (双首竜の間, Sōshuryū no Ma)
 6. Pluck for Tomorrow (あしたの勇気, Ashita no Yūki)
 7. The Master's Prophecy (老師の予言, Rōshi no Yogen)
 8. Blast Him with Rage! (怒りをたたきこめ!, Ikari o Tatakikome!)
 9. The Three from a Faraway Land (遥かな国からの3人, Harukana Kuni kara no 3nin)
 10. Doobie the Phantom (怪人ドゥービー, Kaijin Dūbī)

Volume 5.jpg

Volume 5 Back.jpg

Release Date
ISBN
Japan August 10, 1988[9]
Chapter Titles

 1. The Three from a Faraway Land, Part 3 (遥かな国からの3人 その③, Harukana Kuni kara no 3nin Sono 3)
 2. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 1 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その①, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 1)
 3. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 2 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その②, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 2)
 4. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 3 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その③, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 3)
 5. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 4 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その④, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 4)
 6. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 5 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その⑤, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 5)
 7. Fire and Ice, Jonathan and Dio, Part 6 ((ファイヤー)(アイス) ジョナサンとディオ その⑥, Faiyā to Aisu Jonasan to Dio Sono 6)

 1. Thunder Cross Split Attack (稲妻十字烈刃(サンダークロススプリットアタック), Sandā Kurosu Supuritto Atakku)
 2. Bloody Battle! JoJo & DIO (血戦!JoJo(ジョジョ)&()Dio(ディオ), Kessen! JoJo & Dio)
 3. Fire and Ice! ((ファイヤー)&(アンド)(アイス), Faiyā Ando Aisu!)
 4. A Demon's End! (悪鬼の最後!, Akki no Saigo!)
 5. Overture to the Dreadful Storm (恐嵐への序曲, Kyōran e no Jokyoku)
 6. The Final Ripple! (最後の波紋!, Saigo no Hamon!)
 7. Into Oblivion (忘却の彼方へ, Bōkyaku no Kanata e)

Galerie

Vedeți Și

Referințe

 1. JoJo's Bizarre Adventure Part 1 Jonathan Joestar: His Youth (ジョジョの奇妙な冒険 第一部 ジョナサン・ジョースター ―その青春―, JoJo no Kimyō na Bōken Dai Ichi Bu Jonasan Jōsutā -Sono Seishun-)
 2. JOJO A-GO!GO! DISC.3 Araki Hirohiko p.46
 3. ジョジョの奇妙な冒険 集英社文庫(コミック版)
 4. Chapter 1: Prologue
 5. ジョジョの奇妙な冒険 1
 6. ジョジョの奇妙な冒険 2
 7. ジョジョの奇妙な冒険 3
 8. ジョジョの奇妙な冒険 4
 9. ジョジョの奇妙な冒険 5

Navigația Paginii

Other languages: