TG Universitetssjukhuset

From JoJo's Bizarre Encyclopedia - JoJo Wiki
Jump to navigation Jump to search

TG Universitetssjukhuset (TG 大学病院, Tī Jī Daigaku Byōin) är en plats i den åttonde delen av serien JoJo's Bizarre Adventure, JoJolion.

Sjukhuset ligger i kuststaden Morioh. Som platsen där Holy Joestar-Kira behandlas och Locacaca Research Organisations högkvarter är den miljön för många avgörande möten och berättelseutvecklingar i JoJolion.

SAMMANFATTNING

TG Universitetssjukhuset är ett av Moriohs viktigaste platser. Beläget i den nordöstra delen av S-City, TG University Hospital är ett stort medicinskt komplex som täcker 65 000 kvadratmeter, varav inte mycket är utforskat förutom huvudbyggnaden. Det är dock känt att de har tre restauranger och kaféer, två närbutiker, ett postkontor, ett bibliotek, ett rehabgym, varma källor och en massagesalong.[1] Dessutom har sjukhuset specialiserade anläggningar, till exempel ett dolt laboratorium som används för att forska om dödliga sjukdomar, men också ett Locacaca växthus.

Sjukhuset grundades 1911 med fokus på ideal om mänsklighet och välvilja, och renoverades senare 2009 med en modern huvudbyggnad. Dess emblem är ett nedåtriktat svärd sammanflätat med en orm, som förmodligen representerar den moderna medicinens visdom.

Invånare

Personal

TG Universitetssjukhuset har för närvarande 220 läkare och 1425 sjuksköterskor uppdelade i 39 avdelningar.[1] Dessutom anställer universitetssjukhuset också studenter från läkarutbildningen.

De mest anmärkningsvärda medlemmarna i personalen är den dolda gruppen av Locacaca Research Organization, en kvartett av läkare och Stenmänniskor som har intresserat sig av Locacaca och för närvarande studerar den samt använder den för att behandla patienter.

Patienter

Som det största sjukhuset i Morioh hanterar TG University Hospital 1521 polikliniska patienter och 444 sjuka sängliggande patienter per dag.[1]

En av de viktigaste patienterna i sjukhuset är Holy Joestar-Kira, som är mor till huvudkaraktären Josuke Higashikata och även en av läkarna i sjukhuset.

Notable Staff

Personal från TG Universitetssjukhuset
Legend of Symbols 

★: The character is leader
(✩: Subsequent leader / ✦: Leader of their own faction within the group)
(👻: The character remains as a soul or ghost)
☮: The character has resigned
⚓: The character retired (incapacitated) and/or their fate is unknown

Gallery

References

  1. 1.0 1.1 1.2 JoJolion Chapter 83: The New Locacaca

Site Navigation

Other languages: