Ντάριο Μπράντο

From JoJo's Bizarre Encyclopedia - JoJo Wiki
Jump to navigation Jump to search

Για παρόμοιους χαρακτήρες, δείτε Ντάριο
Είσαι αρκετά έξυπνος! Μην χάσεις ποτέ από κανέναν και γίνε ο πιο πλούσιος! (お前は頭がいいッ!誰にも負けねえ一番の金持ちになれよッ)
—Ο Ντάριο Μπράντο στον γιό του, Chapter 1: Prologue

Ο Ντάριο Μπράντο (ダリオ・ブランドー, Dario Burandō) είναι τριτογενής χαρακτήρας στο πρώτο κομμάτι της σειράς JoJo's Bizarre Adventure, Φανταστικό Αίμα.

Ο Ντάριο είναι ο πατέρας του Ντίο Μπράντο. Αλκοολικός και επιθετικός, είναι υπεύθυνος για την κάθοδο του Ντίο προς το κακό. Μετά από μία τραγική παρεξήγηση, ο Τζορτζ Τζόσταρ Α' πιστεύει πως του χρωστάει μία χάρη, καταλήγοντας να υιοθετεί τον γιό του, Ντίο, στην οικογένεια Τζόσταρ.

Εμφάνιση

Ο Ντάριο είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας με στιβαρό σώμα. Είναι φαλακρός, εκτός από μερικές τρίχες στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και μια λευκή γενειάδα. Φέρει μια ουλή στο μέτωπό του και του λείπουν αρκετά δόντια.

Ο Ντάριο έχει ένα τατουάζ στο στήθος του με έναν σταυρό με τις λέξεις 'In memory of mother' (ελλ. "Εις μνήμην της μητέρας").

Σχέδια Χρωμάτων

The series is known for alternating colors between media, the information presented below may or may not be canon.
Δέρμα(Μαυρισμένο)
Μαλλιά(Γκρι)
Μάτια(Καφέ)
Δέρμα(Μαυρισμένο)
Μαλλιά(Σκούρο Γκρι)
Μάτια(Σκούρο Γκρι)
Φορεσιά
(Καφέ μανδύας και παντελόνι, γκρι καπέλο και παπούτσια, καφέ και γκρι μπαστούνι.)
Δέρμα(Μαυρισμένο, γκρι νύχια)
Μαλλιά(Γκρι)
Μάτια(Μαύρα)
Δέρμα(Ανοιχτόχρωμο)
Μαλλιά(Γκρι)
Μάτια(Καφέ)
Φορεσιά(Μπεζ μπλούζα)

Προσωπικότητα

Ο Ντάριο παρουσιάζεται ως ένας διεφθαρμένος, αλκοολικός και επιθετικός πατέρας.

Ο Ντάριο παρουσιάζεται επανειλημμένα ως εξαιρετικά ανήθικος. Όντας ως μικροκλέφτης, ο Ντάριο δεν διστάζει να κλέψει από τους νεκρούς, ιδιαίτερα όταν κλέβει το δαχτυλίδι του τότε αναίσθητου Τζορτζ Τζόσταρ θεωρώντας πως είναι νεκρός. Είπε επίσης στη συνοδό του να αφήσει το παιδί του Τζορτζ να πεθάνει. Όταν ο Τζορτζ ξύπνησε, ο Ντάριο τον ξεγέλασε για να πιστέψει ότι τον έσωζε, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί την αφέλεια του. Όταν αργότερα ο Τζορτζ τον κάλυψε από καλοσύνη, ο Ντάριο δεν μπορούσε να καταλάβει τη χειρονομία.[2]

Ο Ντάριο ήταν ένας επιθετικός σύζυγος και πατέρας, αφού λέγεται ότι ανάγκασε τη γυναίκα του να δουλέψει μέχρι θανάτου. Τον μισούσε ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο φώναζε και χτυπούσε για τους πιο ασήμαντους λόγους. Κάποια στιγμή ζήτησε από τον γιο του να πουλήσει τα ρούχα της νεκρής μητέρας του για να αγοράσει περισσότερο αλκοόλ. Ο αλκοολικός χαρακτήρας του μοιραζόταν με τον Ντίο, ο οποίος μισούσε τον εαυτό του επειδή έμοιαζε με τον πατέρα του αφού μέθυσε.[3]

Ωστόσο, νοιαζόταν για τον Ντίο αρκετά ώστε να τον αφήσει να υιοθετηθεί στην οικογένεια Τζόσταρ.[2]

Ιστορία

Φανταστικό Αίμα

Ο Ντάριο Μπράντο "σώζει" τον Τζορτζ Τζόσταρ

Ο Ντάριο ήταν ένας φτωχός στη βικτωριανή Αγγλία που είδε την άμαξα του Τζορτζ Τζόσταρ Α' να πέφτει μια μέρα το 1868. Άρχισε να κλέβει, θεωρώντας πως δεν υπήρχαν επιζώντες, ακόμα και όταν η γυναίκα που έφερε από το μπαρ επισήμανε πως το νεογνό ήταν ζωντανό. Ο Τζορτζ ξυπνά και υποθέτει ότι ο Ντάριο του έσωσε τη ζωή, νιώθοντας χρέος απέναντί του. Αν και ο Τζορτζ αργότερα έμαθε την αλήθεια για την προσωπικότητα του Ντάριο όταν συνελήφθη επειδή προσπάθησε να βάλει ενέχυρο στη βέρα της Μαίρη Τζόσταρ, Ο Τζορτζ δεν έκανε καταγγελία και ζήτησε από τον Ντάριο να γίνει καλός άνθρωπος για την οικογένειά του.[4] Ακόμη και αφού έλαβε χρήματα από τον Τζορτζ για να ανοίξει ένα ξενοδοχείο, ο Ντάριο σύντομα βρέθηκε πίσω στη φτώχεια, δουλεύοντας τελικά τη γυναίκα του μέχρι θανάτου.[2]

Ο τάφος του Ντάριο

Για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, ο Ντάριο ξέσπαγε στον γιο του Ντίο, ο οποίος μισούσε τον πατέρα του τόσο ώστε να τον δηλητηριάσει με την βοήθεια του Γουάνγκ Τσαν.[3] Χωρίς να γνωρίζει ότι ο γιος του τον δηλητηρίαζε, λέει στον Ντίο για το χρέος που του χρωστάει ακόμα ο Τζορτζ στο νεκροκρέβατό του. Ο Ντάριο δίνει στον Ντίο ένα γράμμα για να στείλει στην Έπαυλη Τζόσταρ, στο οποίο αναφέρει αναλυτικά τη κατάσταή του.[5] και ζητά από τους Τζόσταρ να υιοθετήσουν τον Ντίο. Αν και ο Ντίο υιοθετείται στην οικογένεια, η επιστολή του Ντάριο παίζει ζωτικό ρόλο στην αποκάλυψη της απόπειρας δολοφονίας του Τζορτζ επτά χρόνια αργότερα.

Κεφάλαια / Επεισόδια

Book Icon.png Manga Appearances
Chapters in order of appearance
TV Icon.png Anime Appearances
Episodes in order of appearance
Book Icon.png Novel Appearances
Chapters in order of appearance
TV Icon.png Live Action Appearances
Episodes in order of appearance

Quotes

Quote.png Quotes
 • Ντίο, έλα εδώ! Είσαι κουφός;! Ντίο... *γκουχ* *γκουχ* *γκουχ* *γκουχ*
  —Ντάριο Μπράντο στον Ντίο, Chapter 1: Prologue
 • Δεν έχω πολύ ακόμα... στον κόσμο αυτό... Ξέρω ότι... είσαι η μόνη μου ανησυχία... άκου, Ντίο. *Γκουχ!* Θα στείλεις αυτο το γράμμα και θα πας στο μέρος που λέει! Αυτός ο άνδρας μου χρωστάει μια χάρη... Είμαι σίγουρος ότι θα σε προσέχει και θα σε πάει σχολείο!
  —Ντάριο Μπράντο στον Ντίο, Chapter 1: Prologue
 • Γουά χα χα χα χα! Κοίτα, ατύχημα!
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Γουάου... και αυτός νεκρός.
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Κάποιο μυξιάρικο είναι εκεί;! Ποιός νοιάζεται!
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Τ-τι είναι αυτή η τρομακτική μάσκα; Να μου λείπει!
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Ε! Βοήθα να του ανοίξω το στόμα! Θα του βγάλουμε τα μπροστινά δόντια και θα τα πουλήσουμε στον οδοντίατρο ως ανταλλακτικά!
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Ω... η γυναίκα και ο οδηγός σας έχουνε, έ, πεθάνει... αλλά το μωρό είναι εντάξει.
  —Ντάριο Μπράντο στον Τζωρτζ Τζόσταρ I, Chapter 1: Prologue
 • Είναι ηλίθιος! ...Γουά χα χα! Δεν χάνω και κάτι να του πω το όνομά μου! Δεν είμαι παρά ένας ανάξιος πολίτης-- Mε λένε Μπράντο.
  —Ντάριο Μπράντο, Chapter 1: Prologue
 • Ντίο! Πώς διάολο έχεις χρήματα να πάρεις φάρμακα;!
  —Ο Ντάριο σε αναδρομή στο παρελθόν, ξεσπάζοντας στον Ντίο, Chapter 7: A Letter from the Past, Part 2

Βιντεοπαιχνίδια

Phantom Blood (PS2)

Ο Ντάριο εμφανίζεται στο νεκροκρέβατό του στις πρώτες σκηνές του παιχνιδιού. Όπως στην αρχική ιστορία, δίνει στον γιο του ένα γράμμα που θα του επιτρέψει να ζήσει με τους Τζόσταρ.

Gallery

Αξιοσημείωτα

 • Ο Τζορτζ που μπερδεύει τον Ντάριο ως σωτήρα του μοιάζει με παρόμοια σκηνή στο μυθιστόρημα του Βίκτωρ Ουγκώ Οι Άθλιοι, όπου ο πατέρας του Μάριους μπερδεύει τον διεφθαρμένο ξενοδόχο Θεναρδιέρο ως σωτήρα του και στέλνει τον Μάριους να του ζητήσει βοήθεια στο νεκροκρέβατό του. Ο Τζορτζ ισχυρίζεται επίσης ότι έδωσε το δαχτυλίδι του στον Ντάριο Μπράντο, ο οποίος φυλακίστηκε επειδή έκλεψε το εν λόγω δαχτυλίδι, μοιάζει με τον επίσκοπο Μυριέλ που ισχυρίστηκε το ίδιο για τον Ζαν Βαλζάν, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει τα ασημικά του.
 • Ειρώνικα, ο ηθοποιός του Ντάριο στην αγγλική μεταγλώττιση, παίζει και τον Γιοσιχίρο Κίρα, πατέρα ενός άλλου κύριου ανταγωνιστή.
 • Ο αλκοολισμός του Ντάριο μοιάζει με αυτόν του Λώμαν από το Poker Under Arms, με το οποίο ο Χιροχίκο Αράκι έκανε το ντεμπούτο του.

Αναφορές

 1. 1.0 1.1 [citation needed]
 2. 2.0 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Chapter 1: Prologue
 3. 3.0 3.1 Chapter 7: A Letter from the Past, Part 2
 4. Chapter 12: Youth with Dio, Part 1
 5. Chapter 6: A Letter from the Past, Part 1

Site Navigation

Άλλες γλώσσες: