Δόκτωρ Φέρντιναντ

From JoJo's Bizarre Encyclopedia - JoJo Wiki
Jump to navigation Jump to search

Ο σεβασμός είναι η επιτυχία! (『尊敬』は『繁栄』だ!)
—Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ (フェルディナンド博士, Ferudinando-hakase) είναι ένας δευτερεύων ανταγωνιστής στο έβδομο κομμάτι της σειράς JoJo's Bizarre Adventure, Steel Ball Run, με πρώτη εμφάνιση στο "Scary Monsters" story arc.

Γεωλόγος ως επάγγελμα και επίσης μπράβος του Προέδρου Βάλενταϊν, Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ αιφνιδιάζει τον Τζόνι Τζόσταρ aκαι τον Τζάιρο Ζέπελι μαζί με έναν μεταμορφωμένο Ντιέγκο Μπράντο στα Βραχώδη Όρη για να τους πάρει τα μάτια από τα Λείψανα του Άγιου. Είναι χρήστης Παρουσίας και ελέγχει ορδές δεινοσαύρων μέσω του Scary Monsters.

Εμφάνιση

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ είναι άνδρας με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, τα οποία σχηματίζουν αφέλειες στην δεξιά πλευρά του προσώπου του. Το περισσότερο κεφάλι του κρύβεται από έναν χοντρό σκούφο.

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της φορεσιάς του είναι τα τριαντάφυλλα στο πάνω μέρος του ρούχου του, το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο από το παλτό του και θυμίζει φόρεμα ή μανδύα. Φοράει ένα μακρύ παλτό με σκούφο, γάντια, επιγονατίδες, παντελόνι, και μπότες.

Έχει μια ιδιαίτερα ανδρόγυνη εμφάνιση και φοράει μάσκαρα - ιδίως κάτω από τα μάτια του - καθώς και κραγιόν.

Σχέδια Χρωμάτων

The series is known for alternating colors between media, the information presented below may or may not be canon.
Δέρμα(Aνοιχτόχρωμο, ροζ κραγιόν.)
Μαλλιά(Ξανθά)
Μάτια(Μαύρα)
Φορεσιά
(Μπεζ παλτό με πράσινα κουμπιά πάνω από έναν βυσσινί μανδύα με ροζ τριαντάφυλλα, βυσσινί γάντια και μπότες.)

Προσωπικότητα

Σύμφωνα με τον Δόκτορα Φέρντιναντ, οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν καθώς "δεν έδειξαν σεβασμό προς τη Γη"

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ είναι γεωλόγος και παλαιοντολόγος με πολύ επιδεικτική προσωπικότητα. Για αυτόν, η πιο σημαντική έννοια στον κόσμο είναι ο σεβασμός. Τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πλανήτη, σε σημείο που θα εξαγριωθεί παράλογα αν δει κάποιον να φτύνει στο έδαφος ή να ρίχνει σκουπίδια. Είναι πεπεισμένος ότι η Γη φέρνει ευημερία μόνο σε όσους σέβονται το έδαφος και έχει φτάσει να πιστεύει ότι οι δεινόσαυροι, οι κάποτε αδιαμφισβήτητοι άρχοντες του κόσμου, πέθαναν επειδή οι μικροί εγκέφαλοί τους δεν μπορούσαν να κατανοήσουν αυτό το βασικό ιδανικό.

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ είναι επίσης ο πρώτος ανταγωνιστής του Steel Ball Runμε πλήρη αφοσίωση στον Φάνι Βάλενταϊν, και όχι απλώς μισθοφόρος. Προσπαθεί να αποκτήσει τα Λείψανα του Αγίου, καθώς πιστεύει ότι το ολοκληρωμένο σώμα δεν θα έφερνε μόνο σεβασμό και ευημερία σε όποιον αποκτήσει όλα τα κομμάτια, αλλά αληθινή δύναμη και ένα αιώνιο βασίλειο. Σχεδιάζει να τα ανακτήσει για τον Πρόεδρο, τον μόνο που μπορεί πραγματικά να εκμεταλλευτεί αυτή τη δύναμη για τη δόξα ενός έθνους.

Ικανότητες

Παρουσία

Main article: Scary Monsters

Ο Φέρντιναντ χρησιμοποιεί το Scary Monstersνα μετατρέψει τον Ντιέγκο Μπράντο σε δεινόσαυρο και να επηρεάσει ένα ολόκληρο χωριό. Δίνοντας εντολές στον Ντιέγκο, είναι σε θέση να διοικήσει έναν στρατό δεινοσαύρων.

Scary Monsters (スケアリー モンスターズ)Link to this section
ScaryMonstersAv.png
Ability
Λοίμωξη δεινοσαύρου
PWR
B
SPD
B
RNG
D
STA
A
PRC
C
DEV
B

Ιστορία

Υπόβαθρο

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ είναι γεωλόγος και παλαιολόγος στο επάγγελμα. Δύο χρόνια πριν από την ιστορία, ο Φερδινάνδος απέκτησε τη Παρουσία του αναζητώντας για το Devil's Palm. Ο Φέρντιναντ έγινε συνεργός του Φάνι Βάλενταϊν και έμαθε για τα Λείψανα του Αγίου.

Steel Ball Run

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ βάζει τον Ντιέγκο να του δώσει τα Μάτια

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ αποστέλλεται κατά τη διάρκεια του τρίτου σταδίου του αγώνα STEEL BALL RUN, στα Βραχώδη Όρη. Προετοιμάζοντας την επίθεσή του, ο Φέρντιναντ επιτίθεται στον Ντιέγκο Μπράντο αλλά τον αφήνει, σχεδιάζοντας να αφήσει τον Ντιέγκο να μετατρέψει ένα ολόκληρο χωριό σε δεινόσαυρους όταν έρθει η νύχτα. Ο Φέρντιναντ μετατρέπει επίσης πολλά πούμα σε ράπτορες για να τα καβαλήσει. Στη συνέχεια, ο Φέρντιναντ περιμένει τον Ντιέγκο να αποτελειώσει τον Τζόνι Τζόσταρ και τον Τζάιρο Ζέπελι, οι οποίοι όμως τον οδηγούν στο επόμενο Λείψανο, πράξη που τον οδηγεί να αποκαλυφθεί. Στη πορεία, μαλώνει τον Τζόνι καθώς "λερώνει το περιβάλλον" με τα νύχια του. Ο Φέρντιναντ αποκαλύπτει πως είναι αυτός ο χρήστης Παρουσίας υπεύθυνος για την επίθεση των δεινοσαύρων. Μιλάει στον Τζόνι για το σεβασμό και την ευημερία, επικρίνοντάς τον για τα σκουπίδια και το φτύσιμο στο έδαφος. Πιστεύει ότι τα Λείψανα θα φέρουν ευημερία.

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ καταβροχθίζεται από πούμα

Διατάζει τον Ντιέγκο να πάρει το αριστερό χέρι από τον Τζόνι, ο οποίος το έχει εγκαταλείψει για λίγο, χρησιμοποιώντας τη μερική του μεταμόρφωση σε δεινόσαυρο για να επιτεθεί στον Δόκτορα Φέρντιναντ. Ο Τζόνι τον χτυπά με την ουρά του, ανακτώντας τα μάτια του Αγίου. Ενώ τον καθηλώνουν οι δεινόσαυροι, περνάει τα μάτια στον Τζάιρο.

Ο Δόκτωρ Φέρντιναντ ζητά από τον Ντίο να αποτελειώσει τον Τζόνι, αλλά στην πορεία κτυπιούνται από μία Ατσάλινη Μπάλα. Ο Τζάιρο πιλοτάρει την Ατσάλινη Μπάλα του από απόσταση και τη στέλνει στο πρόσωπο του Φέρντιναντ, τραυματίζοντάς τον παρά την προστασία του Ντιέγκο. Ο Τζάιρο αποκτά ένα υπερφυσικό όραμα. Χάρη σε αυτό, είναι σε θέση να χτυπήσει τον εχθρό ακόμη και μέσα από ένα πλήθος δεινοσαύρων. Όταν ο Φέρντιναντ κρύβεται μέσα σε ένα από τα αρπακτικά του, ο Τζάιρο πετάει τη Μπάλα του στο έδαφος και βλέπει μέσα από τα σώματά τους χάρη στις δονήσεις. Μπορεί έτσι να δει πού κρύβεται ο Φέρντιναντ και τον χτυπά για τρίτη φορά μαζί με τον Τζόνι. Ο Φέρντιναντ ηττάται και η εξουσία του ακυρώνεται. Τώρα περικυκλωμένος από πούμα, ο Φέρντιναντ καταβροχθίζεται ζωντανός και θανατώνεται. Ο Τζάιρο αποκτά το Δεξί Μάτι, αλλά αυτός και ο Τζόνι βλέπουν τον Ντιέγκο με το Αριστερό. Ο Ντιέγκο εξαφανίζεται, παίρνοντας μαζί του την ικανότητα του Φέρντιναντ.

Κεφάλαια

Book Icon.png Manga Appearances
Chapters in order of appearance

Quotes

Quote.png Quotes
 • Έριξες αυτό το καρφί στο έδαφος. Μην πετάς τέτοια πράγματα. Μιλάω για αυτό το καρφί, Τζόνι Τζόσταρ. Το γεγονός ότι πετάς απρόσεκτα σκουπίδια και τέτοια πράγματα, είναι απόδειξη ότι δεν σέβεσαι αυτό το έδαφος. Είσαι τόσο σπουδαίος; Είσαι μεγαλύτερος από αυτήν την ευγενική Γη;
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4
 • Ας μην ξεχάσω τους τρόπους μου, ακόμα και σε αλήτες που δεν σέβονται τη Γη. Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι Φέρντιναντ, είμαι γεωλόγος και βιολόγος αρχαίων πλασμάτων. Λέγε με Δόκτωρ Φέρντιναντ.
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4
 • Περίμενε λίγο, Τζόνι Τζόεσταρ... Εσύ... Τι έκανες μόλις; Δεν άκουγες τι έλεγα; Μόλις έφτυσες στο έδαφος, έτσι δεν είναι; Έφτυσες στο έδαφος. Νόμιζα ότι είπα να σεβόμαστε τη γη! Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους σαν εσένα.
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4
 • Ξέρετε γιατί χάθηκαν οι δεινόσαυροι όταν ευημερούσαν σε αυτή τη Γη; Είναι επειδή ήταν ηλίθιοι που δεν καταλάβαιναν την έννοια του σεβασμού! Δεν σεβάστηκαν τη γη! Γι' αυτό χάθηκαν! Μιλάω για κάτι επιστημονικής σημασίας. Όποιος παραβιάσει τη γη θα τιμωρήσει μόνο τον εαυτό του! Αυτή η βαθιά αιτιακή σχέση δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από τους αξιολύπητους εγκεφάλους τους!
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4
 • Ο σεβασμός είναι η επιτυχία! Όποιος συλλέξει όλα τα Λέιψανα θα αποκτήσει αληθινή δύναμη και το αιώνιο βασίλειο
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4
 • Πηγαίντε πολεμήστε τους! Σταδιακά θα έρθω και εγώ... και θα σας κόψω τα λαρρύγγια!
  —Δόκτωρ Φέρντιναντ, Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4

Gallery

Αναφορές

 1. [citation needed]
 2. Steel Ball Run Chapter 28: Scary Monsters, Part 1, Η τρίτη πίστα αρχίζει 18 μέρες μετά την αρχή της δεύτερης πίστας. Το Scary Monsters arc διαδραματίζεται στην πέμπτη μέρα της τρίτης πίστας μέσα σε μία νύχτα.
 3. 3.0 3.1 Steel Ball Run Chapter 31: Scary Monsters, Part 4

Site Navigation

Άλλες γλώσσες: